Ik ben Britt Bongaerts, ben 15 jaar en woon In Arnhem. Ik ben begonnen bij vc oikos in Roermond. Via Oikos heb ik selectie gedaan bij de Nederlandse Volleybal school waar ik Angelique Crins ben tegen gekomen, zij was mijn trainster. Na een jaar NVS ben ik op de woensdag middag extra gaan trainen bij de Summa Volleybal-school waar Angelique en Johan Leenders elke week training geven voor talentvolle jeugd. In deze leuke trainingen wordt vooral techniek getraind, maar ook veel in spelvormen. Je leert hier weer veel nieuwe dingen en je leert ook weer veel nieuwe mensen kennen. Na dat een jaar gedaan te hebben ben ik volledig overgestapt naar de Summa Volleybalschool waar ik op woensdag middag en zondag ochtend trainde. Dat beviel onwijs goed en ik vond het hartstikke leuk om te doen! Eerst was ik aanvalster maar Johan adviseerde mij om spelverdeelster te worden en uiteindelijk ben ik bij Peelpush terecht gekomen! Daar ben ik begonnen in  dames 3 (promotieklasse) en sinds dit seizoen bij dames 2 (1e divisie). Ook had Johan me opgegeven om selectie te doen bij Jeugd Oranje. Met succes want zij zagen het wel in mij zitten en nu zit ik bij het Nederlands Jeugdteam! Ook werd in gevraagd om bij het Nevobo Talentteam te komen in Arnhem. Sinds september 2011 woon ik op Papendal en train ik daar dagelijks. Ik ga in Arnhem naar school. De Summa Volleybalschool heeft mij dus flink op weg geholpen.

Ik ben Nils Fleuren en speel op dit moment bij Particolare/D.S. heren 1 in de Topdivisie. Ik heb 3 jaar bij de Summa Volleybalschool getraind. Hier heb ik training gekregen van Johan Leenders en Angelique Crins. Met hen kon ik het altijd erg goed vinden. De trainingen zijn goed opgebouwd en erg afwisselend. Veelal was het zo dat Angelique de warming-up deed en daarna Johan het overnam met de verdere oefeningen. Angelique ging dan verder met de jongere groep en gaf hen verder training. Er werd veel individuele aandacht besteed aan iedereen. De een die het wat meer nodig had dan ook wat meer natuurlijk, maar aan een ander werd niet minder gedaan. Je kreeg erg veel persoonlijke hulp en iedere training leerde je weer wat bij. Persoonlijk vond ik het erg fijn dat het niet gebaseerd was op een team training maar individueel. Je traint natuurlijk wel samen in een groep maar die verschilt elke keer weer. Hierdoor is het niet gebaseerd op het presteren van een team maar is het de bedoeling dat ieder individu beter wordt. Het niveau ligt er hoog en dus leer je niet alleen van de trainers maar ook van de spelers om je heen. Zij kunnen je ook tips geven. Het is  een prettige sfeer met iedereen om je heen en er worden regelmatig grappen gemaakt. Ondanks dat er veel humor en plezier is blijft het serieus. Iedereen is gedreven om te trainen en wil dan ook telkens alles geven. Al met al het is zeer leerzaam. Iedereen wordt er beter van. Het zijn top trainers en erg aardig.

Wij zijn Annabel en Emma en volleyballen bij de Summa Volleybalschool in Meijel. Trainen doen we op dinsdag en woensdag, het is hartstikke goed om hier te trainen. Op het begin van de training is er altijd een warming-up. Dan moeten we over hordes springen en door touwladdertjes lopen. Onze trainers op de dinsdag zijn Angelique en Johan. Bij Johan leer je veel nieuwe dingen. We vinden het oefenen van de volleybalrol bijvoorbeeld heel erg leuk. Er wordt altijd hard gewerkt, je moet je maximaal inzetten. Op woensdag zijn onze trainers Angelique, Johan en Maud. Wij trainen bij Maud of bij Angelique. Ook daar is het fijn om te trainen want je wordt er steeds weer beter van. Het allerleukste van de training vinden wij toch het partijtje dat we op het einde doen. Hier kunnen we alles laten zien wat we die training geleerd hebben. We gaan graag naar Meijel want we leren hier heel veel van, we hebben er lol en iedere week is weer anders.

Mijn naam is Noa Klerckx, 18 jaar en afgelopen jaar begonnen te studeren aan Speco (Sport & Economie), Johan Cruijff Academy in Tilburg.

Toen ik een ‘mini’ van 5 was ben ik begonnen met vangen en gooien bij VC Limac in Linne. Hier heb ik 10 jaar met heel veel plezier getraind, gespeeld en leren 'volleyballen’. 

Vanaf mijn 9e heb ik extra trainingen gevolgd bij de NVS, later werd dit RTC en 2 jaar later de overstap gemaakt naar de Summa Volleybalschool in Meijel, hier heb ik tot mijn 16/17 extra getraind! Je leerde hier elke keer opnieuw weer ontzettend veel, en werd elke week beter, je leerde nieuwe mensen kennen, en het was een tijd om nooit meer te vergeten! De Summa Volleybalschool in Meijel, is zeker een grote aanwinst richting een mooie volleybalcarriere!

Drie jaar geleden kreeg ik de kans de overstap te maken van VC Limac naar Peelpush Dames 2. In het tweede seizoen bij Peelpush kreeg ik de kans bij Dames 1 aan te sluiten. Ik speelde derhalve zowel in 2 op zaterdag als in 1 op zondag. Dat was een heavy jaar, maar met super leuk teamies en een geweldige ervaring in de Eredivisie!

Afgelopen seizoen (2017/2018) ben ik van vaste waarde geweest bij de selectie van Peelpush Dames 1 als Passer-loper en ook voor komend jaar hoop ik dat het een spetterend seizoen gaat worden.

Britt Bongaerts

Nederlands Team

Nils Fleuren

Eredivisie

Annabel Zwerver en

Emma Jenneskens

11 jaar - Meisjes C

Noa Klerckx

Eredivisie

Mijn naam is Kim de Wild en zoals de meeste volleyballers bij de Summa Volleybal School, ben ik helemaal weg van het volleybalspelletje. Momenteel maak ik als libero deel uit van de selectie van Regio Zwolle, waar ik mijn zesde jaar in de eredivisie tegemoet ga. Ik heb hiervoor twee seizoenen bij Team Eurosped gespeeld en ik heb vijf prachtige jaren bij Peelpush gehad (waarvan twee in Dames 1).

Daarvoor heb ik jarenlang op woensdag en zondag bij de Summa Volleybal School getraind en daar pluk ik nog steeds de vruchten van! Dankzij de vele trainingsuren van Johan en Angelique heeft de bal weinig geheimen meer voor me, ik heb er het ongrijpbare ‘balgevoel’ gekregen. Ik heb er leren passen, leren verdedigen, leren rollen en bovenal: leren gaan voor een bal – vooral als ie niet meer te hebben lijkt. Ik pass nog steeds met dezelfde technieken en rol nog steeds op dezelfde manier als dat me tien jaar terug bij de SVS is aangeleerd.

Ik kijk met heel veel plezier terug op mijn jaren bij de Summa Volleybalschool.

Het was een mooie, gezellige tijd waarin ik voor het eerst kennis heb mogen maken met de Peelpush-familie. Ook in de jaren na mijn Meijeltijd ben ik nog met regelmaat in De Körref geweest en dat voelde iedere keer weer als thuiskomen. Het is een prachtige vereniging en daar draagt de SVS een zeer mooi steentje aan bij!

Kim de Wild

Eredivisie

ERVARINGEN